Marco Polo
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Самолетни билети
Хотелски резервации
Вход за клиенти
Офиси и контакти

Бари

Бари, Италия

Столицата на район Пулия и на провинция Бари е едноименният град, но на местния диалект звучи като ,,Баре. Пристанищният град е разположен на Адриатическо море и е вторият по важност икономически, образователен и пристанищен център в Южна Италия, с населението от окло 320 хил. души.

Градът условно може да се раздели на 4 части - Старият град (на север), нова част (на юг) и две модерни пристанища.

В старият град, носещ звучното име „Баривекиа“, се намират и голяма част от туристическите обекти в града - базиликата „Св. Николай“ и катедралата „Св. Сабино“, замъкът „Хоенщауфен“. Загадъчната част на града не губи очарованието си, когато слънцето залезе, а се превръща в основно средище на нощния живот на столицата.

Модерният квартал Мурат, който е изграден по плана на Йоахим Мурат с правилна мрежа от перпендикулярни улици и романтична крайбрежна алея край морето. В този район се намират и основните центрове за пазаруване.

Основните забележителности в града са: църквата „Св. Николай“, където се намират мощите на Св. Николай Чудотворец, покровител на морския град; Катедралата на Бари (датираща от 11.-12. век), Руската църква, както и замъкът в града (Swabian Castle); сградата на операта, театър Петрочели, която е сред най-големите в Италия, след тези в Милано и Неапол.

Екскурзии и почивки до Италия »