Marco Polo
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Самолетни билети
Хотелски резервации
Вход за клиенти
Офиси и контакти

Марина ди Рагуза

Италия

Марина ди Рагуза е курортно селище в провинция Рагуза, Южна Италия. Кокетното селце, популярно със своите прекрасни плажове на Средиземноморското крайбрежие и добре развит нощен живот, привлича множество туристи за лятна почивка на море. Така населението от около 5000 постоянни жители, през лятото се увеличава на 60 000 души.

Макар и да не е сред селищата на остров Сицилия с характерния древен облик, Марина ди Рагуза има богата история. Останки от гръцко селище от 5. век пр. Хр. са открити край бреговете на близката река Ирминио, която в древността е използвана като плавателен канал. Селището продължило да съществува и да се развива като пристанище за износ по времето на византийското владичество през 5. век. По времето на арабското присъствие пък селището носи името Марса А`Рила, което буквално означава малко пристанищ“.

През 16. Век в близост до пристанището е построена часовниковата кула Torre Cabrera, която да служи за ориентир на сарацинските кораби, но и като наблюдателен пункт срещу нападатели.

В следващите векове градчето съществува само като рибарско селище, докато не започва отново да развива пристанището си за целите на износа.

До 1928 г. селището носи името Мацарели, когато местната управа променя името на Марина ди Рагуза.

Екскурзии и почивки до Италия »