Marco Polo
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Самолетни билети
Хотелски резервации
Вход за клиенти
Офиси и контакти

Таранто

Италия

Едноименната столица на провинция Таранто е крайбрежен и пристанищен град, третият по големина в Южна Италия със население от над 200 хил. души. Наричан е условно „Град на две морета“, тъй като е разположен е на брега на Йонийско море от една страна и на брега на красивите заливи „Малкото море“ и „Голямото море“ от другата страна.

Таранто е познат и като спартанския град, защото през 706 г. пр. Хр. е основан като единствената съществувала някога колония на Спарта. Влиянието на Древна Гърция се отразява изключително благоприятно за новия град, който около 500 г. пр. Хр. е един от най-големите в древния свят с население от над 300 хил. души. От този величествен период са запазени останките от градските стени, две колони от древногръцки храм от 6. век пр. Хр. и множество гробници.

Историческото сърце на Таранто е разположено от другата страна на „Малкото море“. Там туристите могат да открият интересни обекти като катедралата „Сан Каталдо“, арагонския замък „Сан Анджело“, площад Фонтана, църквата „Сан Доменико“ – всичките запазени, както са си били и преди хиляда години, когато Византийците възстановили града след набезите на сарацините.

Един от най-впечатляващите градежи в града е подвижният мост „Гиреволе“ от 1887 г., който свързва двете части на града от двете страни на „Малкото море“.

Екскурзии и почивки до Италия »