Marco Polo
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Самолетни билети
Хотелски резервации
Вход за клиенти
Офиси и контакти

Трогир

Трогир, Хърватия

Трогир е пристанищен град на адриатическото крайбрежие в областта Далмация, Хърватия, разположен на малък остров между континенталната част на Хърватия и остров Чиово. Намира се на 40 км западно от град Сплит.

Трогир има над 2300-годишна история. Културата му е създадена под влиянието на древните елини, а след това на римляните и венецианците. В града са запазени впечатляващи средновековни дворци, църкви и укрепления. През 1997 г. е добавен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО като най-добре съхранения римско-готически комплекс в цяла Европа. Средновековното ядро на града, заобиколено от крепостни стени, съчетава романския, готическия, ренесансовия и бароковия архитектурни стилове.

Има и силно развит риболов и селско стопанство - традициите все още са запазени сред населението в околностите на града. Най-важната индустрия е корабостроенето, с корабостроителницата ,,Трогир", създадена в началото на XX век.

Сред забележителностите на стария град са катедралата ,,Св. Лаврентий", дворецът Чипико, манастирът ,,Св. Никола", градската лоджия, княжеският дворец и много други.

Екскурзии и почивки до Хърватия »